Українська народна «Путін – х****» піднімає настрій та зупиняє старіння



Російська агресія проти України не лише згуртувала українців проти загарбників, а й дала поштовх для народної творчості. Нині вже всім відома кричалка, виконана  наприкінці березня цього року футбольними вболівальниками у Харкові «Путін – х***о». За кілька днів вона стала справді народною піснею. До українців співати її приєдналися і жителі багатьох країн світу – нині разом з нами скандують Токіо, Нью-Йорк, Варшава… Ще в середині червня у Лос-Анджелесі з’явився  перший запис цієї пісні, виконаний українськими туристами. У липні в Болгарії вигуками, що Путін «те саме», зустріли міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Згодом у Вікіпедії навіть з’явилася про легендарну українську пісню.

До речі, ще у травні 2014 року вираз Huilo увійшов в Urban Dictionary (відомий онлайн-словник англомовного сленгу) як синонім Владімір Путін з визначенням: «A person who cant be trusted, who is full of shit and he knows that, but still behaves like he does believe in his words. Also a synonym for «Vladimir Putin». («Людина, якій не можна довіряти, яка вщерть заповнена брехнею і знає про це, але поводить себе так, неначе вірить у свої слова»).

«Крутять» українську народну пісню зі в нічних клубах Чернівців, де талановиті ді-джеї створили з слів футбольних фанатів та гучного «ла-ла-ла-ла» хіти, котрі зараз можна почути і по радіо. До речі, така пісня нині лунає і по вуличному радіо обласного центру. У багатьох буковинців пісня нині увійшла до репертуару застільних та розважальних. Чернівчанин Іван Соколюк каже, що вона не лише піднімає настрій, а й об’єднує людей. «Українці найвідданіші патріоти своєї землі. Такі кричалки зуміли об’єднати людей, які мають спільну думку. Коли робота не береться, ми з колегами тихенько, щоб не чуло керівництво, виконуємо кричалку про Путіна, адже вона піднімає настрій, а хороший настрій, відомо, зупиняє старіння», – каже чоловік.

Нині також почали з’являтись авторські пісні відомих українських виконавців «Путін страшний», «Путін от**ісь». А буковинська письменниця Юлія Косівчук надіслала російському президенту меседж з назвою «Раша-чума».

А ще люди не шкодують грошей на цікаві іменні автономери «ПТН ПНХ».  До речі, в обласному центрі навіть з’явилися футболки з відповідним написом, котрий пояснює, що Путіну в Україні не раді. За словами продавця одного з чернівецьких магазинів сувенірів Романа Рачука, попит на такі футболки чималий. «Люди замовляють футболки з національними символами, однак є такі, які хочуть носити одяг з відповідними написами щодо російського президента. А ще можна купити подібні ручки, значки та чохли для мобільних телефонів», – говорить продавець.

У магазинах обласного центру також можна придбати і попільнички із зображенням президента РФ Володимира Путіна з написом: «Путін – х***о, ла-ла-ла-ла»

Також буковинці показують свою «любов» Путіна викарбовуючи  її на бруківці. Так, на початку серпня на вулиці О. Кобилянської невідомі обмалювали тротуари трафаретними написами «ПТН ПНХ». Пізніше подібні послання чернівчани помітили і на тротуарах, що на вул. Челюскінців обласного центру.

Краяни до згаданих співанок, кричалок, малюнків та сувенірів ставляться позитивно. «Я не бачу тут нічого поганого. Українці об’єдналися у велику силу і подібні речі лише заводять до боротьби», – каже чернівчанка Валентина Мороз.

«Мені хоча шістдесят, я також маю футболку, як знак того, що я проти агресії РФ. Звісно, нашим солдатам це не допоможе та інколи моральна підтримка важливіша за зброю», – говорить буковинець Микола Петрів.

 

Дмитро ЛУКАНЮК

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте